Osteosys TBS (Trabecular Bone Score)

GENEVE, 14. november 2022–(BUSINESS WIRE)–MEDIMAPS GROUP (www.medimapsgroup.com), en schweizisk/global med-tech-virksomhed med speciale i billedbehandlingssoftware til vurdering af knoglesundhed, annoncerede i dag, at dens nye metode til forbedring af osteoporotisk fraktur risikovurdering, Trabecular Bone Score (TBS iNsight™), et surrogat af knoglemikroarkitektur boostet af AI, er nu tilgængelig på diagnostiske platforme fra OsteoSys Co., Ltd. OsteoSys er det førende Bone Mineral Densitometer-mærke i Korea og den tredjestørste leverandør af DXA scanningsudstyr på verdensplan.

TBS iNsight™ er tilgængelig på OsteoSys’ Primus Whole Body DXA, deres avancerede DXA-scanningsprodukt. Aftalen udvider verdensomspændende adgang til Medimaps teknologi til klinikere i lande i hele Sydøstasien, Europa og Sydamerika. Økonomiske vilkår blev ikke oplyst.

Medimaps har opnået et CE 2797-mærke for TBS iNsight™, en FDA 510(k)-godkendelse i USA, og det er godkendt i mere end 60 lande verden over, herunder Japan og Sydkorea. TBS er nu også refusionsberettiget i USA og nogle europæiske lande og arbejder hen imod refusion i Japan og Korea. TBS anbefales til brug af mange lokale, nationale og internationale medicinske selskaber, såsom i Schweiz, Frankrig, Italien, Tyskland, Spanien, samt i USA, Kina og Japan.

“Knoglestruktur er lige så vigtig som knoglemineraltæthed (BMD) ved diagnosticering og behandling af osteoporose,” sagde Dr. Young-bok AHN, CEO og grundlægger af OsteoSys. “Sammen med BMD giver Medimaps TBS iNsight™ et mere komplet billede af patientens frakturrisiko. Vi ser TBS insight som en levedygtig mulighed integreret i vores DXA-scannere for at imødegå osteoporose, et sundhedsproblem, der vokser hurtigt, efterhånden som den verdensomspændende befolkning ældes.”

“Vores proprietære og patenterede teknologi er styrket af en deep learning multi-layer tilgang, som gør den anvendelig til et bredt spektrum af billedmodaliteter og opløsninger,” sagde Prof Didier Hans, CEO og medstifter af Medimaps Group. “TBS viser forbedring af diagnostisk nøjagtighed for primær og sekundær osteoporose og hos både kvinder og mænd, og det ser ud til at være følsomt over for ændringer over tid, der skyldes effektiv behandling (med stigende TBS) eller fortsat knogletab i fravær af effektiv behandling (med TBS) faldende). Fordi det er sømløst integreret i BMD-vurdering, vil TBS være i stand til at blive anvendt i en række kliniske omgivelser, lige fra opportunistisk røntgenbaseret screening til patientrisikoprofilering og prækirurgiske evalueringer.”

Osteoporose er en tilstand af primær bekymring blandt aldrende patientpopulationer. Patienter med risiko for osteoporotiske frakturer får ofte en BMD-vurdering, som kun måler mængden af knogle, men ikke knoglekvaliteten. Medimaps Groups TBS insight arbejder sammen med BMD og kliniske risikofaktorer for at analysere knoglemikroarkitektur som en vurdering af knoglekvalitet. Inden for få øjeblikke giver softwareapplikationen praktiserende læger en letfortolkelig score til hurtigt at identificere og klassificere patienters frakturrisiko og implementere et interventionsforløb. Medimaps-teknologien bruger de samme billeder, som er erhvervet til BMD-vurdering (men også digitale røntgenbilleder eller projicerede CT-billeder). Patienter udsættes ikke for yderligere stråling, og TBS integreres problemfrit i en læges kliniske arbejdsgang for at give en udfyldt struktureret rapport.

Om OsteoSys Co. Ltd.

Grundlagt i 2000 og baseret i Seoul, Sydkorea, producerer OsteoSys knogledensitometerenheder til at behandle og diagnosticere osteoporose gennem en bred vifte af krops- og perifere DXA-scanningstilbud. Lær mere på https://osteosys.com/englsh/.

Om Medimaps Group

Medimaps Groups medicinske billedbehandlingssoftwareapplikationer baseret på patenteret multi-purpose teknologi med kunstig intelligens giver sundhedsløsninger, der passer problemfrit ind i arbejdsgangen til gavn for patienten. TBS iNsight™ (Osteo) er blevet brugt i årevis i klinisk praksis verden over inden for osteoporose. Det er blevet den nye guldstandard for vurdering af knogletekstur i rutinemæssig klinisk praksis. TBS har opnået international anerkendelse med mere end 900 peer-reviewed videnskabelige publikationer og er inkluderet i mange retningslinjer og brugt af mere end 30.000 læger verden over, herunder førende sundhedsinstitutioner. Lær mere på https://www.medimapsgroup.com/.